A különleges kókuszcukor
2015. október 30. írta: Kókuszdiéta és Életmód

A különleges kókuszcukor

Az elmúlt években hazánkban is felfedezték a kókuszcukor különleges előnyeit, melyek közül említendő aminosav, vitamin, nyomelem, magas inulin és komplex ásványi anyag tartalma mellett alacsony glikémiás indexe (GI 35) is.

inulin2.jpg

A kókuszcukor egészséges, finomítatlan édesítő, amely a kókuszpálma nektárjából a lehető legkíméletesebb eljárási módot alkalmazva készül. A 100% tisztaságú, természetes kókuszcukor készítéséhez kizárólag a kókuszpálma nektárját használják, amelyhez a feldolgozási folyamat végén nem kevernek más típusú gyengébb minőségű pálma vagy nádcukrot.

Fontos tudni, hogy a kókuszcukrot és a pálmacukrot használják egymás szinonimájaként, viszont a kettőt nem szabad összekeverni, mert jelentősen különböznek egymástól.

A pálmacukrot a Palmira pálmából (Borassus flabellifer) nyerik, a kókuszcukor pedig a kókuszpálma nektárjából (Cocos nucifera), ami nagyon fontos különbség, mert más pálmacukrok nem rendelkeznek a fent említett tulajdonságokkal, valamint GI számuk is magasabb.

A 100% tisztaságú bio kókuszcukor rendkívül ritka és korlátozott mennyiségben áll csak rendelkezésre.

Sajnos sok esetben a kókuszcukor címkéjén nem található tájékoztató a termék eredetét, minőségét, összetételét és az előállítás módját illetően, pedig az egészséget szolgáló táplálkozás érdekében fontos szempont az táplálékok beltartalmi értékének szem előtt tartása, mert a bennük található alkotóelemek egymást kiegészítve, hatnak az egész szervezetünkre.

A magas inulin tartalmú édesítő az inzulinegyensúly szempontjából vizsgálva előnyösebb, mert az inulin lebontásához nem szükséges inzulin, ezáltal nem készteti a hasnyálmirigyet inzulintermelésre ezért nem növeli nagymértékben a vércukorszintet.

Az inulin 95 %-ban fruktóz, azaz gyümölcscukor egységekből felépülő összetett szénhidrátvegyület, amely a természetben előforduló olyan élelmi rost, ami a prebiotikumok egyik fajtája (frukto-oligoszacharid).

Manapság rendkívül ritka a prebiotikus tulajdonságokkal rendelkező magas inulintartalmú édesítő, ezért az ilyenek kiemelten, különleges termékkört alkotnak.

Forrás: www.biokokusz.hu

banaban-bio-kokuszcukor-500g-.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszdietaeseletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr188037914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása