A kókuszban lévő zsír energiával tölti fel sejtjeinket.
- Mert könnyen és gyors anyagcsere folyamat mellett szívódik fel, ez által kímélő az emésztőrendszer számára.
- Zsírsavjai nem képeznek zsírlerakódást, tehát nem hizlal.
- Szervezetünk számára azonnal felhasználható energiát biztosít ezért kifejezetten ajánlott sportolók számára.
Rostjai táplálják szervezetünket és ideális azok számára, akik követik az alacsony szénhidráttartalmú étkezési tervet, valamint alkalmazható a testsúlycsökkentő programok részeként, mert segít biztosítani a jóllakottság érzését.
A kókuszcukor inulin tartalma pedig természetes módon erősíti immunrendszerünket.
1 kókuszdió
6 dl ásványvíz
2 evőkanál BANABAN bio kókuszcukor
A megtisztított és feldarabolt kókuszt 2 dl meleg vízzel késes aprítógépben daráljuk apróra, majd a pépet egy nagyobb edényben a maradék meleg vízzel és a kókuszcukorral botmixerrel tovább mixeljük.
Ezt követően egy szűrőbe tegyünk kissé lazább szövésű textil, majd öntsük bele a kókuszos masszánkat. A kókusztej nagy része átfolyik rajta, a maradékot pedig kezünkkel jól nyomkodjuk ki.
Ilyen könnyű elkészíteni saját friss kókusztejünket, a textilben marad reszelék pedig a magunk által készített kókuszreszelékünk, amit a már megszokott módon felhasználhatunk.