Finom, laktató keksz uzsonnára
2016. november 02. írta: Kókuszdiéta és Életmód

Finom, laktató keksz uzsonnára

Almás, kókuszos keksz

zabpelyhes_almas_keksz.png


A fehérje és a rost fogyasztás nagyon fontos mindenki életében, részét képezi a tudatos átgondolt életvitelnek és megtervezett táplálkozásnak.

Sokan szeretnek a fő étkezések között nassolni, ami helytelen, mivel nem hagyunk elég időt a szervezetünknek a megfelelő emésztési folyamathoz.

Desszertet ehetünk akár főétkezés gyanánt vagy a főétkezés mellé.

Amit most ajánlunk rostban és fehérjében gazdag tápláló kekszet, ezt akár ehetjük tízóraira, uzsonnára vagy ebéd és vacsora után desszertnek.

Receptje:

100 g zabliszt
100 g barna rizsliszt
50 g BANABAN bio kókusz crunch
50 g BANABAN bio kókuszliszt
40 g BANABAN bio kókuszcukor
3 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna

A zab és a barna rizs fehérjetartalma kiemelkedő, viszont az íze elég semleges ezért kell még valami összetevő, ami megízesíti a kekszet.
A legjobb választás talán erre a célra a gyümölcs.
Ebbe a kekszbe a fenti összetevők mennyiségéhez kettő almát tettem reszelve.

Szerintem finom lehet banánnal, meggyel, barackkal is.
Viszont, ha a fehérjetartalmat még jobban fokozni akarjuk, akkor aszalt fügét tegyünk bele.

A hozzávalókat csak össze kell dolgozni, majd lapos kis korongokat formázni a tésztából, egymás mellé tenni tepsibe és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 25-30 percig sütni.

· Gyermekek esetében az elfogyasztott fehérje mennyiségének fedeznie kell a növekedéshez szükséges minimumot.

· Várandósság és a szoptatás időszaka alatt több fehérje bevitelére van szükség naponta, mint azt megelőzően.

· Az életkor előrehaladtával változik a testösszetétel, az élettani funkciók, a fizikai aktivitás, az elfogyasztott táplálék mennyisége, de egyben csökken a fehérjék hasznosulása is, ezért az idősebbek részére többlet bevitel ajánlott.

· A fehérjék fontossága a sportolók táplálkozásában kiemelt hangsúlyt kap, mert az intenzív izommunka okozta izomrost károsodás helyreállításában elsődleges a szerepük.

Az egészség megőrzése szempontjából fontos a kiválóan működő emésztőrendszer. A táplálékokban lévő növényi rostok kedvezően hatnak az emésztésre és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól, csökkentik az elhízás lehetőségét és számos betegségtől is óvnak.

A kókuszliszt és a kókusz crunch jelentős fehérjetartalommal és kiemelkedően magas rosttartalommal rendelkezik.
Ezért fogyasztása ideális azok számára is, akik követik az alacsony szénhidráttartalmú étkezési tervet, valamint magas rosttartalmának köszönhetően alkalmazható a testsúlycsökkentő programok részeként, mert segít biztosítani a jóllakottság érzését.

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszdietaeseletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr811926381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása