Kit-Kat szelet, amely gluténmentes, nyers, vegán, paleo, laktózmentes, alacsony GI értékű, vitamin, nyomelem és ásványianyag tartalommal. Igazi különlegesség, amely egészséges, finom és még a diétázók is bátran fogyaszthatják.
Alsó réteg hozzávalói
½ bögre őrölt mandula
½ bögre darált dió
3 evőkanál BANABAN kókusz szirup
¼ bögre Holland kakaópor
Kókuszos réteg hozzávalói
1 bögre őrölt mandula
½ bögre BANABAN kókuszliszt
½ bögre kókuszreszelék
2 evőkanál BANABAN kókuszcukor
½ bögre BANABAN kókuszkrém
1 teáskanál vanília kivonat
Karamell réteg hozzávalói
3 bögre datolya
2 evőkanál BANABAN kókuszkrém
¼ bögre BANABAN extra szűz kókuszolaj
Csokoládé réteg összetevői
¼ bögre BANABAN extra szűz kókuszolaj
¼ bögre Holland kakaópor
¼ bögre BANABAN kókusz szirup
Elkészítés
Béleljünk ki egy közepes méretű tepsit sütőpapírral, ami által könnyen ki tudjuk majd emelni a kész desszertet a tepsiből.
Az alsó réteg összetevőit alaposan gyúrjuk össze, majd nyomkodjuk bele a tepsibe, tegyük fagyasztóba, míg a következő réteget elkészítjük.
A kókuszos réteg összetevőit is összedolgozzuk, majd rátesszük az első rétegre és ezt is belenyomkodjuk a tepsibe, ismét betesszük a fagyasztóba a következő réteg elkészítéséig.
A datolyás réteg hozzávalóit botmixerrel pépesre keverjük, utána pedig belesimítjuk a tepsibe ezt a réteget is és visszatesszük a fagyasztóba.
A csokis réteg elkészítéséhez a folyékony kókuszolajjal keverjük jól el a többi hozzávalót, majd öntsük rá az előző rétegre, végül pedig legalább 4 óra hosszára tegyük fagyasztóba.
A fagyasztóból kivéve megmelegített késsel könnyebben szeletelhető.
forrás: www.biokokusz.hu