Édes, kókuszos nasi
2017. március 10. írta: Kókuszdiéta és Életmód

Édes, kókuszos nasi

A természetes édesítőket mára már nagyrészt felváltották a finomított és mesterséges cukorhelyettesítők.

Az élelmiszeripar az édes íz fokozása érdekében különböző szempontok alapján finomítási eljárásokat alkalmaz, amelyeknek a szervezetre ható előnytelen hatásai közismertek.

Táplálkozásbiológiai szempontok alapján vizsgálva a finomított ipari cukrok élettani hatása nem azonos a természetes, finomítatlan édesítőkével.

A finomított és mesterségesen gyártott cukorban nem találhatók meg a fontos ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok, amelyek részt vállalnak, sőt esetenként vezető, irányító szerepet töltenek be a cukoranyagcserében és az inzulinszint stabilizációjában.

Ezzel szemben a természetes édesítők, amelyek a lehető legkíméletesebb eljárási módot alkalmazva készülnek, megőrzik a szervezet számára hasznos és jótékony hatásukat.

kokusznektar.jpg

Hazánkban is felfedezték már a kókuszcukor és a kókusznektár szirup különleges előnyeit, melyek közül említendő aminosav, vitamin, nyomelem és komplex ásványi anyag tartalmuk.

A kókuszcukor, mint édesítő esetében az is rendkívüli, hogy a magas inulintartalom mellett, úgy, mint a kókusznektár szirup is az alacsony glikémiás indexű (GI 35) élelmiszerek közé tartozik.

A BANABAN bio 100% tisztaságú kókuszcukor finomítatlan természetes édesítő, amely kizárólag a kókuszpálma nektárjából a lehető legkíméletesebb eljárási módot alkalmazva készül. A feldolgozási folyamat során nem kevernek hozzá más típusú gyengébb minőségű pálma vagy nádcukrot. Előállítása során a friss nektárt melegítik, ez által párologtatják addig, amíg a nedvesség elpárolog és cukorkristályok alakulnak ki.

Fontos tudni, hogy a kókuszcukrot és a pálmacukrot használják egymás szinonimájaként, viszont a kettőt nem szabad összekeverni, mert jelentősen különböznek egymástól. A pálmacukrot a Palmira pálmából (Borassus flabellifer) nyerik, a kókuszcukor pedig a kókuszpálmából (Cocos nucifera), ami nagyon fontos különbség, mert más pálmacukrok nem a fent említett tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint GI számuk is magasabb.

A 100% tisztaságú bio kókuszcukor és kókusznektár szirup rendkívül ritka és korlátozott mennyiségben áll csak rendelkezésre.

Sok esetben a kókuszcukor címkéjén nem található tájékoztató a termék eredetét, minőségét, összetételét és az előállítás módját illetően, pedig az egészséget szolgáló táplálkozás érdekében fontos szempont az élelmiszerek beltartalmi értékének szem előtt tartása, mert a bennük található hasznos alkotóelemek egymást kiegészítve, hatnak az egész szervezetünkre.

A BANABAN GOURMET Bio Kókusznektár Szirup, amely a kókuszcukor alapanyaga a kókuszpálma virágjának frissen betakarított nektárjából készül, amely gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és finom karamelles, kókuszos ízzel rendelkezik.

Ez a két természetes cukorpótló egészséges alternatíva az italok édesítésére és az ételek ízének fokozására, készíthetünk velük:

  • turmixot, smoothiet, shaket
  • süteményt, dessezrtet
  • limonádét, szörpöt
  • palacsintát, gofrit
  • krémet, pudingot
  • mártást, levest
  • öntetet, szószt
  • kávét, teát
  • fagylaltot

Ajánlunk most Nektek egy rendkívül finom és egészséges desszertet, amely pár perc alatt elkészíthető, ez pedig a sült magok:

Hozzávalók:

  • 1 bögre natúr olajos mag (mandula, mogyoró, makadámdió, dió, kesudió)
  • 2 evőkanál BANABAN bio kókusznektár szirup
  • ½ bögre BANABAN bio kókuszcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés: 

Keverjük össze az olajos magokat a kókusznektárral, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen terítsük el, előmelegített sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.

Még melegen kanalazzuk át és forgassuk meg a kókuszcukorba, amit előzőleg megízesítettünk fahéjjal és szerecsendióval.

A bejegyzés trackback címe:

https://kokuszdietaeseletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr2412328751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása